Mi a Szertár?

Egy blog minden szerdán megjelenő új videoszösszenettel. Amolyan természettudományos-technikai ismeretterjesztő videoblog.

robilaci (kukac) gmail (pont) com

A Firefox jól bírja az oldalt. Azzal nézd! =)

Utolsó bejegyzések

  • Iván Gábor IGe: Meghívó egy szakblogba: egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/ (2012.05.27. 12:41) Új Szertár
  • marci9999: Egy jóü kísérletezós honlap www.science.freewb.hu (2011.10.19. 11:35) Új Szertár
  • tesz-vesz: hol lehet nitrogént beszerezni? mert úgy tudom az autótolvajok is ezt használják a kormányzár, és ... (2011.04.18. 21:41) Robbantás közterületen
  • GUMA: szia robi most bocs hogy tegetleg de szeretnék késziteni egy füstbombát ami kb 2 percg tart ha tut... (2011.02.05. 15:21) Új Szertár
  • markokos: Ez jó de én tudok jobbat csak más eszközökel olaj és ecet az olaj legyen alul és az ecet re tegyél... (2011.01.15. 16:15) Olcsó bornak híg a leve
  • Utolsó 20

Címkék

Összes címke

Hobbi-munkahelyem

Partner oldalak

Írd fel magad!

Hálaadás

Akik nélkül nem - így - jött volna létre a Szertár:
  • Fodor Tamás (D'N'S Stúdió)
  • Eszenyi "aaaTom" Tamás
  • Szigetvári Áron
Köszi, srácok! =)

Bemutatkozás E/3-ban

2008.03.05. 17:16

Zsiros László Róbert 1981. január 7-én született nagyon fiatalon a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, ahonnan néhány nappal később már tovább is lépett észak felé. Először Putnok következett két évig, majd jó sokáig az acélvárosban (Miskolc) rendezkedett be. Egyetemről (ex-Kertészeti, ma Corvinus) Budapesten lógott. Picit több mint másfél évet az Egyesült Államokban töltött, de – ottani kollegái hosszas rábeszélése ellenére – végül nem disszidált.

Elég korán rájött arra, hogy a természettudományokkal jól lehet szórakozni, még ha ennek gyakran társadalmi (értsd: szülői) rosszallás is volt az eredménye. (Érthetetlen, hiszen hol lehet mérlegre tenni holmi vacak padlószőnyegen keletkező alig húszcentis égett foltot és a heves oxidációról szerzett tapasztalati tudás felbecsülhetetlen értékét? És vajon miért olyan félreérthető, ha valaki tizenévesen öngyújtóval kiskanálban karamellizál szőlőcukrot? Na ugye.)

Itt-ott-amott már korábban is próbálkozott ismeretterjesztéssel, de az igazi lökést a Csodák Palotája és benne az Öveges-terem adta. Előadóként a kísérlet-bemutatók közönségét hamar a szívébe zárta. A Csodák Palotája révén kinyíltak az ismeretterjesztés határai (több magyarországi rendezvény mellett Varsó, Waterford (Írország) és Lisszabon is befigyelt.)

Ma a Budapesti Corvinus Egyetemen (illetve az MTA egyik kutatóintézetében) PhD hallgató, emellett a Miskolci Egyetemen jogot levelez és persze töretlen lelkesedéssel (bár kicsit ritkásan) fel-felbukkan a Csodák Palotájában is.

No és persze szertáros.

Zsiros László Róbert

Címkék: olvasmány

A bejegyzés trackback címe:

https://szertar.blog.hu/api/trackback/id/tr14367005