Mi a Szertár?

Egy blog minden szerdán megjelenő új videoszösszenettel. Amolyan természettudományos-technikai ismeretterjesztő videoblog.

robilaci (kukac) gmail (pont) com

A Firefox jól bírja az oldalt. Azzal nézd! =)

Utolsó bejegyzések

  • Iván Gábor IGe: Meghívó egy szakblogba: egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/ (2012.05.27. 12:41) Új Szertár
  • marci9999: Egy jóü kísérletezós honlap www.science.freewb.hu (2011.10.19. 11:35) Új Szertár
  • tesz-vesz: hol lehet nitrogént beszerezni? mert úgy tudom az autótolvajok is ezt használják a kormányzár, és ... (2011.04.18. 21:41) Robbantás közterületen
  • GUMA: szia robi most bocs hogy tegetleg de szeretnék késziteni egy füstbombát ami kb 2 percg tart ha tut... (2011.02.05. 15:21) Új Szertár
  • markokos: Ez jó de én tudok jobbat csak más eszközökel olaj és ecet az olaj legyen alul és az ecet re tegyél... (2011.01.15. 16:15) Olcsó bornak híg a leve
  • Utolsó 20

Címkék

Összes címke

Hobbi-munkahelyem

Partner oldalak

Írd fel magad!

Hálaadás

Akik nélkül nem - így - jött volna létre a Szertár:
  • Fodor Tamás (D'N'S Stúdió)
  • Eszenyi "aaaTom" Tamás
  • Szigetvári Áron
Köszi, srácok! =)

Nyers-e vagy, tojás?

2008.04.30. 00:00

Négy jel, amely arra utal, hogy biztosan nyers tojással van dolgod.

Ismét beszabadultam a konyhába. Úgy is mondhatnám, közkívánatra.

Még egy korábbi adáshoz fűzte azt a megjegyzést Ize, hogy "Az is erdekes lehet, hogy hogy lehet egy tojasrol megmondani, hogy fott vagy nyers-e, annelkul, hogy feltornenk..."
Ezúton is köszönöm az ötletet!

Mivel annak idején kiveséztem a főtt tojással kapcsolatos fontosabb tudnivalókat, jöjjön most négy jel, amely arra utal, hogy biztosan nyers tojással van dolgod!



Ha tudtok több jelet, ne fogjátok vissza magatokat, és írjátok meg!
Zsiros László Róbert

9 komment

Címkék: konyha tojás fizika kémia mozgókép sósav

A bejegyzés trackback címe:

https://szertar.blog.hu/api/trackback/id/tr65447937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.04.30. 10:08:47

Nemcsak tojásnyersességre, de más területeken is alkalmazható "a probléma legjobb megoldása a probléma megkerülése" tétel. Szóval, mi a nyers tojást mindig a tojástartóban tartjuk, a főtt tojást meg sosem. (A tükörtojást meg a rántottát alakról felismerjük.)

Aki most húzná a száját, hogy ez azért nem valami nagy találmány, annak igazat adok, de ne mindig az izgalmakat keressétek, hanem a megoldást.

Szolg. közl.: remek a blog, betáraztam az RSS-t.

zalko 2008.04.30. 12:50:30

ha megpörgeted a kemény tojást, sokáig pörög. a lágytojás sokkal lassabban áll meg.

tresh 2008.04.30. 12:51:06

20 éve vagyok a placcon, de ilyen problémával még nem találkoztam. A főtt tojást megeszi az ember, nem teszi vissza a hűtőbe, nem? :]

zalko 2008.04.30. 12:51:30

mármint a lágy sokkal gyorsabban áll meg... ehe

Zsiros László Róbert · http://www.szertar.com 2008.04.30. 13:05:25

tresh! Bevallom, én is rögtön bezabálom a tojást, ha megfőzöm. Most is csak a poén kedvéért tettem vissza a hűtőbe. Valahogy csak fel kellett vezetni a problémát, na. =))))))

ern0: huh, tükörtojást meg rántottát alakról? nem semmi! =)))))

zalko: hát igen, nem mindegy. =))

Nádori Gergely 2008.05.26. 19:15:06

Átvilágításnál nem különböznek?

Zsiros László Róbert · http://www.szertar.com 2008.05.27. 23:04:46

Hmm. Jó kérdés. Ki kell próbálni. Bár így átgondolva nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lenne fényáteresztés szempontjából, hogy azt héjon keresztül látni lehetne. Csináljátok meg, és képekkel illusztrálva küldjétek el a tapasztaltakat. =)))

kgk555 2009.06.25. 03:07:07

Régen volt egy fogkrémreklám csak nemtudom mibe rakták bele de lehet hogy az kamu volt, Egy tojás egyik felét bekenték *** fogkrémmel, a másikat meg nem, ezt egy szénsavszerű löttybe rakták és mikor kivették az egyik fele puha volt.

Matthäus25 2009.09.20. 16:42:31

Ha a leoldott héjú "gumitojást" desztilált vízbe rakod, akkor megnő (ozmózis miatt). és nagyoin vicceses tojás labda lesz. Király a blog :D
süti beállítások módosítása