Mi a Szertár?

Egy blog minden szerdán megjelenő új videoszösszenettel. Amolyan természettudományos-technikai ismeretterjesztő videoblog.

robilaci (kukac) gmail (pont) com

A Firefox jól bírja az oldalt. Azzal nézd! =)

Utolsó bejegyzések

  • Iván Gábor IGe: Meghívó egy szakblogba: egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/ (2012.05.27. 12:41) Új Szertár
  • marci9999: Egy jóü kísérletezós honlap www.science.freewb.hu (2011.10.19. 11:35) Új Szertár
  • tesz-vesz: hol lehet nitrogént beszerezni? mert úgy tudom az autótolvajok is ezt használják a kormányzár, és ... (2011.04.18. 21:41) Robbantás közterületen
  • GUMA: szia robi most bocs hogy tegetleg de szeretnék késziteni egy füstbombát ami kb 2 percg tart ha tut... (2011.02.05. 15:21) Új Szertár
  • markokos: Ez jó de én tudok jobbat csak más eszközökel olaj és ecet az olaj legyen alul és az ecet re tegyél... (2011.01.15. 16:15) Olcsó bornak híg a leve
  • Utolsó 20

Címkék

Összes címke

Hobbi-munkahelyem

Partner oldalak

Írd fel magad!

Hálaadás

Akik nélkül nem - így - jött volna létre a Szertár:
  • Fodor Tamás (D'N'S Stúdió)
  • Eszenyi "aaaTom" Tamás
  • Szigetvári Áron
Köszi, srácok! =)

Robbantás közterületen

2008.04.16. 00:00

Olyanokat robbantottunk, hogy még a rendőrség is kijött. Nem aprózzuk el a fizikát!

Sokan terjesztenek ismeretet Európában, ami nagyon jó dolog. Az, hogy ezek a - többnyire - fiatalok összejönnek egy konferenciára, hogy tapasztalatot cseréljenek, még jobb dolog. Az, hogy a konferencia végén összedobják az ötleteiket, és a kész produkciót megmutatják a "nagyközönségnek", az meg aztán már egyenesen szuper.

Múlt héten Észtországban voltam, Tartuban egy ilyen konferencián (az, hogy az adásban Tallint mondok, egy dolog...Istenem, hát nem földrajz óra! =) ). Szombaton pedig beleadtunk apait-anyait. Például a város egyik forgalmasabb terén folyékony nitrogénnel robbantgattunk különböző méretű műanyag palackokat.



Az egyik robbantás olyan jól sikerült, hogy még a rendőrséget is kihívták ránk. Csak azt sajnálom, hogy annál a robbantásnál nem volt nálam a kamera. (Pedig megért volna egy Szertár-különszámot!)

Otthon ne robbantgassatok műanyag palackokat. Se folyékony nitrogénnel (nem mintha lenne otthon), se mással.

A következő adásban (2008. április 23.) az eddigi bónuszpontokért veszünk egy plazmafegyvert és a következő pályára lépünk. 
Zsiros László Róbert

6 komment

Címkék: veszélyes fizika robbantás nitrogén mozgókép

A bejegyzés trackback címe:

https://szertar.blog.hu/api/trackback/id/tr74427370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mannn 2008.04.16. 17:13:02

Nem rossz, mi vidéken sósavat rakunk fél literes flankonba aztán rakunk hozzá alumíniumot és egyéb vasakat és miután rácsavartuk a kupakot és felráztuk a flakont elhajítjuk. A hatás nem marad el; a sósav és fém kombinációja hidrogént szabadít fel aminek a hatására felfúvódik az üvegpalack és rakáta szerűen szétdurran...

Zsiros László Róbert · http://www.szertar.com 2008.04.16. 17:18:03

Szia Mannn!

Igen, ismerem. Van még ezer módja annak, hogy hogy lehet felrobbantani egy flakont. A sósav-alumíniumosat lehet, hogy meg fogom csinálni később. De ezek azért elég veszélyesek. Úgyhogy csak óvatosan! =)
Első a biztonság...ugye, ugye. Bár most a bal kezem mutatóujján épp elég durva fagyási sérülés van, pont a nitrogénes palack miatt. =))

gybala · http://www.balazsutazik.hu 2008.04.19. 13:21:52

Lehetne inkább mentos tablettát dobni a kólába? Az látványosabb!!

Zsiros László Róbert · http://www.szertar.com 2008.04.19. 15:57:48

Lehetne. Sor kerül mindenre egyszer.

Lehetne inkább a királyi tévén (is) látványosabb műsorokat csinálni? =))))

Te Bala! Még a végén azt hiszik az idelátogatók, hogy te szándékosan fikázol engem. =) Pedig az lehetetlen, hiszen nem is ismerjük egymást. =))))

hejesirasbalynok 2008.06.20. 14:44:25

azért szerintem ha kifogsz egy barom rendőrt (amit nem is olyan nehéz, lásuk be) az bevisz és megvádolnak terrorizmussal, hiába magyarázol neki, hogy ez fizika, azt se tudje mit beszélsz.
Kérdésem tehát: nem féltél? :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.04.18. 21:41:48

hol lehet nitrogént beszerezni?
mert úgy tudom az autótolvajok is ezt használják a kormányzár, és váltózár letörésére.
ill sprayt.
süti beállítások módosítása