Épeszű ember nem tesz macskát a mikróba. Kandúrt pláne nem. Hogy miért is?
A mikrózás hozzátartozik a mindennapjainkhoz, mégis egy külön kis rejtett világ a mocsok konyha mélyén. A háztartási gépek szentjévé lehet, hogy nem is az óriási gyakorlati haszna (két perc alatt megvan benne a nyuszis kakaó, elfér rajta még a kis grillsütőm, stb) emeli, hanem a rengeteg, tiltásban megfogalmazódó, felsőbb parancsolat. Ne tegyél bele lábast! Ne tegyél bele égő gyertyát! Ne tegyél bele macskát!
Macskát? Egy városi legenda szerint valaki azért nyert pert egy mikrógyártó céggel szemben, mert az a dobozon nem tüntette fel, hogy vizes macskát nem szabad a mikróban szárítani. De hogy miért nem, ahhoz itt egy kis Szertár-videó.
Hozzáteszem, a magyarázat nem százszázalékos. Aki pontos magyarázatot ad a jelenségre, nyer nálam egy mikrosütő-tisztítási lehetőséget.
Apdét! Még jó, hogy vannak éber tekintetű és szellemileg harmatfriss blognézők, akik rögtön kiszúrják a hülyeségeimet. Nagyon helyes. Ez a cél. =) A videóban elhangzó magyarázat szép meg jó, csak mégsem nem úgy van az. Úgy is mondhatnám, nem eszik olyan forrón a mikrózott tojást. Egy jóképűbb magyarázat a hozzászólások közt olvasható. És mivel nem voltam elég egzakt a nyeremény meghatározásánál sem, mehetek hozzá mikrót pucolni. =(
Utolsó bejegyzések