Négy jel, amely arra utal, hogy biztosan nyers tojással van dolgod.
Ismét beszabadultam a konyhába. Úgy is mondhatnám, közkívánatra.
Még egy korábbi adáshoz fűzte azt a megjegyzést Ize, hogy "Az is erdekes lehet, hogy hogy lehet egy tojasrol megmondani, hogy fott vagy nyers-e, annelkul, hogy feltornenk..."
Ezúton is köszönöm az ötletet!
Mivel annak idején kiveséztem a főtt tojással kapcsolatos fontosabb tudnivalókat, jöjjön most négy jel, amely arra utal, hogy biztosan nyers tojással van dolgod!
Ha tudtok több jelet, ne fogjátok vissza magatokat, és írjátok meg!
Nyers-e vagy, tojás?
2008.04.30. 00:00
Zsiros László Róbert9 komment
Címkék: konyha tojás fizika kémia mozgókép sósav
A bejegyzés trackback címe:
https://szertar.blog.hu/api/trackback/id/tr55447937
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.04.30. 10:08:47
Nemcsak tojásnyersességre, de más területeken is alkalmazható "a probléma legjobb megoldása a probléma megkerülése" tétel. Szóval, mi a nyers tojást mindig a tojástartóban tartjuk, a főtt tojást meg sosem. (A tükörtojást meg a rántottát alakról felismerjük.)
Aki most húzná a száját, hogy ez azért nem valami nagy találmány, annak igazat adok, de ne mindig az izgalmakat keressétek, hanem a megoldást.
Szolg. közl.: remek a blog, betáraztam az RSS-t.
Aki most húzná a száját, hogy ez azért nem valami nagy találmány, annak igazat adok, de ne mindig az izgalmakat keressétek, hanem a megoldást.
Szolg. közl.: remek a blog, betáraztam az RSS-t.
zalko 2008.04.30. 12:50:30
ha megpörgeted a kemény tojást, sokáig pörög. a lágytojás sokkal lassabban áll meg.
tresh 2008.04.30. 12:51:06
20 éve vagyok a placcon, de ilyen problémával még nem találkoztam. A főtt tojást megeszi az ember, nem teszi vissza a hűtőbe, nem? :]
zalko 2008.04.30. 12:51:30
mármint a lágy sokkal gyorsabban áll meg... ehe
Zsiros László Róbert · http://www.szertar.com 2008.04.30. 13:05:25
tresh! Bevallom, én is rögtön bezabálom a tojást, ha megfőzöm. Most is csak a poén kedvéért tettem vissza a hűtőbe. Valahogy csak fel kellett vezetni a problémát, na. =))))))
ern0: huh, tükörtojást meg rántottát alakról? nem semmi! =)))))
zalko: hát igen, nem mindegy. =))
ern0: huh, tükörtojást meg rántottát alakról? nem semmi! =)))))
zalko: hát igen, nem mindegy. =))
Nádori Gergely 2008.05.26. 19:15:06
Átvilágításnál nem különböznek?
Zsiros László Róbert · http://www.szertar.com 2008.05.27. 23:04:46
Hmm. Jó kérdés. Ki kell próbálni. Bár így átgondolva nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lenne fényáteresztés szempontjából, hogy azt héjon keresztül látni lehetne. Csináljátok meg, és képekkel illusztrálva küldjétek el a tapasztaltakat. =)))
kgk555 2009.06.25. 03:07:07
Régen volt egy fogkrémreklám csak nemtudom mibe rakták bele de lehet hogy az kamu volt, Egy tojás egyik felét bekenték *** fogkrémmel, a másikat meg nem, ezt egy szénsavszerű löttybe rakták és mikor kivették az egyik fele puha volt.
Matthäus25 2009.09.20. 16:42:31
Ha a leoldott héjú "gumitojást" desztilált vízbe rakod, akkor megnő (ozmózis miatt). és nagyoin vicceses tojás labda lesz. Király a blog :D

Utolsó bejegyzések